כ־30,000 איש כבר עובדים במתחם, וטרם נאמרה המילה האחרונה. גיל ורדי, מנכ"ל ובעלים של חברת יועצי הנדל"ן "סטאטוס", מעריך שעם פתיחת מגדלים נוספים יגיע מספר העובדים לכ־40־45 אלף. שיעור החרדים, כפי שכבר ניתן לראות היום, יהיה גבוה יחסית לשיעורם בשוק העבודה, והמסעדות מתאימות את עצמן. "הרבה עסקים ומשרדים במתחם נדדו מאזורי הביקוש של רמת־גן, תל־אביב ופתח־תקוה, ומסעדות כמו אגאדיר, פליישמן או ג'אפו נותנות דגש על כשרות, סוג של הסבר פניך לדת בשילוב מודרניזציה כמו בתל־אביב", אומר ורדי. עם זאת, הוא מטיל ספק ביכולת ההצלחה הכלכלית של המסעדות ובתי הקפה באזור: "השטח המסחרי יקר. מסעדות לא יכולות להתקיים על ארוחות עסקיות בצהריים, בניגוד לאזור התעשיה בהרצלייה, אין במקום חנויות אטרקטיביות לבילוי אחרי שעות העבודה, אין מקומות בילוי בערב והעסקים סגורים בסופי שבוע. כדי לשרוד, מסעדות יהיו חייבות להיות קטנות ויעילות".
לכתבה המלאה