לרשימה המלאה של המשרדים למכירה בתל אביב, עם מחיר ופרטים לכל נכס: משרדים למכירה בתל אביב
משרדים להשקעה בתל אביב
נכסים מניבים בתל אביב הם משרדים שיש בהם כבר שוכר, כך שההכנסה מתחילה ביום שבו העסקה נסגרת. כרגע יש לנו ארבעה נכסים כאלה בעיר, שלושה מהם בציר יגאל אלון. בעמוד הזה נסביר איך בוחנים עסקה כזו, ובמה היא שונה מקנייה של משרד ריק.
מה קונים כשקונים משרד מושכר
מי שקונה משרד מושכר קונה שלושה דברים יחד: את הנכס, את השוכר ואת החוזה. הנכס קובע את הערך לטווח הארוך. השוכר והחוזה קובעים את ההכנסה בשנים הקרובות.
לכן שני משרדים זהים באותו מגדל יכולים להיות שווים סכומים שונים. משרד עם שוכר יציב וחוזה ארוך שווה יותר ממשרד שהשוכר שלו עומד לעזוב בעוד שנה. המחיר למ"ר הוא רק נקודת הפתיחה.
ויש עוד צד אחד: התשואה של משרד מניב נמדדת תמיד מול עלות הכסף. כשהריבית גבוהה, משקיעים דורשים תשואה גבוהה יותר, וזה לוחץ על המחירים. הרחבנו על כך במאמר על הריבית ושוק המשרדים.
הנכסים המניבים שלנו בתל אביב עכשיו
נכון ל-22.10.2026, אלה הנכסים המניבים ברשימה שלנו:
| נכס | ציר | שטח | מחיר מבוקש למ"ר |
|---|---|---|---|
| מגדל WE | מנחם בגין | 280 מ"ר, קומה 5 | 25,000 ש"ח |
| מגדל טויוטה | יגאל אלון | 250 מ"ר | 14,000 ש"ח |
| מגדל טויוטה | יגאל אלון | 220 מ"ר | 15,000 ש"ח (13,000 לזמן מוגבל) |
| אלקטרה סיטי | יגאל אלון | 440 מ"ר, ניתן לפצל מ-280 מ"ר | 17,900 ש"ח (16,250 לזמן מוגבל) |
את הפרטים על השוכר, על תקופת החוזה ועל שכר הדירה בכל נכס נמסור בשיחה, יחד עם החוזה עצמו.
6 דברים שבודקים בעסקה של משרד מניב
- מי השוכר. חברה ותיקה עם פעילות יציבה מסוכנת פחות מחברה צעירה שתלויה בגיוס הבא. בקשו לדעת במה השוכר עוסק, וכמה זמן הוא כבר בנכס.
- כמה שנים נותרו בחוזה, ומה האופציות של השוכר. שנתיים שנשארו לחוזה הן לא חמש. אופציה להארכה טובה לקונה רק אם התנאים שלה כתובים מראש.
- שכר הדירה מול השוק היום. אחרי הירידות בשכירות בשנים האחרונות, חלק מהחוזים נחתמו במחירים שקשה להשיג היום. שכר דירה גבוה מהשוק נראה טוב בתשואה, אבל הוא סיכון ביום שהחוזה נגמר.
- דמי הניהול, ומי משלם אותם. כשהמשרד מושכר, בדרך כלל השוכר משלם אותם. כשהוא ריק, הם עוברים לבעלים.
- עדכון שכר הדירה. בדקו בחוזה אם שכר הדירה צמוד למדד, ואם יש בו עדכונים קבועים. זה מה שקובע אם ההכנסה שומרת על ערכה לאורך השנים.
- מה קורה אם השוכר עוזב. לפי מה שאנחנו רואים, במגדלי היוקרה בתל אביב לוקח היום בממוצע חודשיים עד שלושה להשכיר משרד שהתפנה. החודשים האלה הם הסיכון הממשי של המשקיע.
יגאל אלון מול מנחם בגין, בעיני משקיע
שלושה מתוך ארבעת הנכסים המניבים שלנו נמצאים ביגאל אלון, ואחד במגדל WE שבמנחם בגין. ההבדל בין הצירים מתבטא קודם כול במחיר הכניסה: ביגאל אלון המחיר המבוקש למ"ר נמוך בהרבה, ולכן אותו סכום קונה יותר מטרים. במנחם בגין המגדלים חדשים יותר, והמחיר משקף את זה.
בעיני משקיע, השאלה היא לא איזה ציר יוקרתי יותר, אלא איפה יהיה קל יותר למצוא שוכר חדש אם הנוכחי יעזוב. על ההבדלים בין האזורים כתבנו במדריך לצירי המשרדים בתל אביב.
המחשה: מה עושים חודשים ריקים לתשואה
המחשה בלבד, המספרים אינם נתוני שוק: משרד שנקנה ב-5 מיליון ש"ח ומושכר ב-27,500 ש"ח לחודש מכניס 330,000 ש"ח בשנה, כלומר תשואה ברוטו של 6.6%.
נניח שהשוכר עוזב, ולוקח שלושה חודשים למצוא שוכר חדש. באותה שנה נכנסים רק 247,500 ש"ח, והתשואה יורדת לכ-5%. בחודשים האלה גם דמי הניהול על הבעלים, ולכן בפועל הירידה גדולה עוד יותר.
לכן שוכר יציב וחוזה ארוך שווים כסף, ולא רק שקט נפשי.
שאלות נפוצות
מה זה נכס מניב בתל אביב?
משרד בתל אביב שמושכר לשוכר קיים ומכניס שכר דירה. ברשימה שלנו יש כרגע ארבעה כאלה: במגדל WE, במגדל טויוטה ובאלקטרה סיטי.
מה התשואה על משרד מושכר בתל אביב?
היא תלויה בשוכר, בחוזה ובמחיר. את מה שאנחנו רואים היום בשוק, מצד המוכרים ומצד הקונים, פירטנו בעמוד המכירות שלנו בתל אביב, שהקישור אליו בראש העמוד.
מה קורה לשוכר כשהמשרד נמכר?
בדרך כלל החוזה ממשיך כרגיל, והשוכר משלם מעכשיו לבעלים החדש. לכן לשוכר כדאי לדעת מי הקונה, ולקונה כדאי לקרוא את החוזה לפני החתימה.
אפשר לקנות משרד קטן להשקעה בתל אביב?
הביקוש למשרדים קטנים להשקעה גדול מאוד, וההיצע שלהם בתל אביב קטן. הנכסים המניבים ברשימה שלנו כרגע הם בני 220 מ"ר ומעלה, ובמגדל טויוטה אפשר לפצל משרד אחד החל מ-120 מ"ר. אם אתם מחפשים משהו קטן יותר, ספרו לנו מה בדיוק.
השורה התחתונה
משרד מניב בתל אביב הוא קודם כול חוזה ושוכר, ורק אחר כך מגדל ומחיר למ"ר. לפני שמשווים מחירים, בקשו לראות את חוזה השכירות.
סטאטוס יועצי נדל"ן מתמחה במשרדים להשכרה, במשרדים למכירה ובהשקעות בנדל"ן מניב מאז 1990, בעיקר בתל אביב, ברמת גן ובבני ברק. אנחנו מלווים גם קונים וגם שוכרים, ולכן נוכל להראות לכם את העסקה משני הצדדים. נשב יחד, נעבור על החוזה ונריץ את המספרים.
צלצלו: 072-3718444
המידע במאמר הוא כללי ואינו מהווה ייעוץ להשקעות. אנו ממליצים להיוועץ במתווך מנוסה המתמחה בנדל"ן מסחרי ובהשקעות בנדל"ן מניב לפני כל צעד שתרצו לבצע, ובמידת הצורך גם ברואה חשבון או ביועץ השקעות.
